24 de maig del 2012

Un gat, dos robots, un aeronauta i alguns fulls de diccionari

    


Obres del 2010 de Philip Williamson
El gat s'anomena Ozark i té una història real al darrere. Els robots i l'areonauta, ho desconec. En el cas del gat, utilitza la pàgina del diccionari que conté els mots unpredictable i unpopular, que semblen tenir relació amb la complexa personalitat del felí.
Malauradament, la meva escassa competència en diccionaris anglesos fa que desconegui quina ha estat l'obra mutilada en pro de les belles arts, tot i que sembla tenir una certa antiguitat. La lectura atenta dels peus de pàgina no m'ha fornit de pistes suficients...


PD 25/5/12: Hi ha qui ha tingut més traça que un servidor. Als comentaris, la font original de les obres.

9 comentaris:

  1. Si ja ho dius tu que els diccionaris serveixen per a moltes coses. ;-)

    Per cert, quan he llegit que no has pogut descobrir quin diccionari s'ha fet servir com a base d'aquestes pintures m'han vingut ganes de buscar-ho jo (ja saps que m'agraden els enigmes) i la meva investigació m'ha portat al "An American dictionary of the English language By Noah Webster".
    En aquesta web (http://openlibrary.org/books/OL14003939M/An_American_dictionary_of_the_English_language) hi ha penjada online l'edició de 1857, la pàgina 139 de la qual coincideix amb la del quadre del robot blau. Les dels altres quadres no coincideixen exactament, potser perquè pertanyen a una altra edició del diccionari?. No ho sé, t'ho deixo per tu.

    ResponElimina
  2. Clidice: porto tants anys descobrint aquestes obres que ja se m'ha fet la pell dura, tot i que sempre penso en les obres que es van destruir per fer-ho.

    ResponElimina
  3. Caballé: Sabia que la primera t'impressionaria...

    ResponElimina
  4. Pere Llada: Fantàstic! T'estàs erigint com tot un Sherbloc Holmes. Moltes gràcies per la informació, que afegeixo a l'apunt original!! Jo no vaig tenir tanta traça.

    ResponElimina
  5. Gazo, no sé si prendre les imatges com a obres d’art, o obres des-art-iculades, o obres art-ificioses,... o una mica de tot. De totes maneres són una bona troballa!
    A part van ‘altres’ imatges variants sobre el tema...

    ResponElimina
  6. Merci per les "altres imatges". Aviam si les podrem aprofitar!!

    ResponElimina

Quelcom a dir?