4 de novembre del 2009

Far East Dictionary

"Far East Dictionary" de Nicholas Jones

Els anglesos coneixen com a Far East les regions sud i sud-est d'Àsia: Xina, Japó, Corea del Nord i del Sud, Mongòlia... Així que pensem que aquest deu ser un diccionari d'equivalències entre l'anglès i alguna de les llengües asiàtiques dels països que hem indicat (probablement el xinès). L'artista bibliòpata, escultor de llibres s'autodefineix, és en Nicholas Jones, de Melbourne, qui afirma sobre els llibres que retalla: "these books were conceived, born, loved, stored, discarded, found anew, studied, cut, folded and reborn". Amb un web que porta per nom bibliopath.org, ja podem imaginar que el protagonista principal, la musa que l'inspira i la víctima que aquest australià transforma, és el llibre. Val la pena passejar-se per la seva galeria d'imatges. Heus aquí alguns altres dels seus cadàvers exquisits:




Merci, Belinda

9 comentaris:

  1. Puigma,
    M'ha agradat aquest paio. Veig que reparteix a tot tipus de llibres i no només a diccionaris!
    És el rei del Cutter!

    ResponElimina
  2. Marta: Benvinguda! ¿Tu creus que només amb un cúter es pot ser tan precís? Jo me l'imagino amb un làser bibliocida :)

    ResponElimina
  3. Són maques aquestes peces. Espero que els llibres que destrossa no tinguessin gaire valor previ.

    ResponElimina
  4. m'encanta aquest artista! i perquè no fer-ho amb un llibre amb valor? seria una obra ben significativa :)

    ResponElimina
  5. Allau: Jo també ho espero. Potser a banda de bibliòpata també és bibliòfil.

    Clidice: Els llibres d'artista són una altra cosa. Ja són creats amb la finalitat que l'artista hi plasmi l'obra. Però en aquest cas es tracta d'obres creades per a d'altres finalitats i que, en principi, tenen un valor específic dins dels seus camps de saber. Malgrat això, a mi m'agraden molt aquestes obres.

    ResponElimina
  6. Genocidi en tota la regla. Et talla la respiració. Sense paraules. Indefinible crim.

    ResponElimina
  7. Home, Ury, tampoc ha seccionat un text sagrat, com ara un llibre d'estil...

    ResponElimina
  8. Estava buscant una altre cosa, que no recordo quan la vas posar, i he trobat això... no he pogut evitar entrar per veure si ho vas poder superar jeje :-))

    He vist que sí... afortunadament!! :-))

    ResponElimina
  9. Si vols t'ajudo "amb l'altra cosa".

    Aquest no és el primer apunt que he publicat sobre artistes que manipulen diccionaris i no serà l'últim. Aquesta setmana mateix en posaré un altre.

    ResponElimina

Quelcom a dir?