8 de novembre del 2011

Dardada



dardada
f.
1 Tret de dard.
2 Ferida de dard.

El dardo en la palabra es va publicar el 1997 i va tenir una popularitat i difusió enorme. El dardo en la academia encara no ha sortit de la impremta, però avui he rebut aquesta notificació del proper llançament de l'obra, juntament amb un extracte en primícia, i he pensat que era interessant donar-li difusió. Dos volums de crítica sociolingüística valenta:

El dardo en la Academia
Esencia y vigencia de las academias de la lengua española

VV. AA.

Silvia Senz y Montserrat Alberte (eds.)
Prólogo de Màrius Serra
Editorial melusina

El dardo en la Academia es una obra en colaboración, compuesta por 13 artículos de 16 autores, y dirigida y editada por Silvia Senz y Montserrat Alberte, a su vez coautoras del volumen.

Como proyecto editorial, El dardo en la Academia se propone el triple objetivo de dilucidar qué factores han contribuido a sustentar el extraordinario ascendiente social de la Real Academia Española, de analizar, a partir de ellos, su idiosincrasia institucional, y de plantear, finalmente, la necesidad de su existencia. Como obra de divulgación lingüística y sociolingüística, con un afán decididamente crítico y abarcador, tiene además la ambición de contribuir a contrarrestar las ideas lingüísticas, la visión social y cultural y la acción sobre el lenguaje que tanto la Real Academia Española como sus academias asociadas promueven, poniendo al alcance de todo lector interesado una minuciosa disección de la anatomía y el alma académicas.

Avance público

Extracto del libro

6 comentaris:

  1. Boníssim cara a cara. Ets únic, Joan Puigentremaliadet del meu cor! Mil gràcies!

    ResponElimina
  2. Tinc moltes ganes de clavar-li els ulls, Silvia! Gràcies a tu per la feinada que hi ha darrere d'una obra així.
    Aconsello veure el vídeo de l'enllaç "Avance público" (al final, petitó), on el professor Moreno parla des de Heidelberg d'aquesta obra.

    ResponElimina
  3. Això si que són enviar dards enverinats...!

    Pobre acadèmia... ja m'ha agradaria a mi que pengessis un apunt així si fos un dard contra el IEC...

    ResponElimina
  4. Ai, pobrets (en tots els sentits)...

    Caram, molt bona pinta té això.

    ResponElimina
  5. Doncs sí, té pinta seriosa i valenta, Joan. Molt bona.

    ResponElimina

Quelcom a dir?