El Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili organitza, cada cinc anys, un col·loqui internacional a l’entorn de Pompeu Fabra. La primera edició va tenir lloc el 1998, amb motiu del cinquantè aniversari de la seva mort; la segona edició, el 2003; i enguany es durà a terme la tercera.
L’objectiu del col·loqui és estudiar la vida i l’obra de Fabra; valorar les aportacions d’aquest gramàtic; donar compte d’aspectes pocs coneguts sobre la seva activitat en tots els àmbits; analitzar les repercussions que ha tingut la seva obra sobre la llengua catalana i altres llengües i també sobre la societat catalanoparlant; conèixer les aportacions d'altres autors que han tingut a veure amb Fabra, tant si n'eren col·laboradors com si n'eren crítics; etc.
La informació sobre el col·loqui es pot consultar també des del web del Departament de Filologia Catalana de la URV. La inscripció és oberta fins divendres 12 de desembre.
L'autor d'aquest bloc hi participarà amb una senzilla comunicació sobre el més petit dels diccionaris fabrians: el Diccionari ortogràfic abreujat, una obra didàctica publicada per Fabra l'any 1926 a l'editorial Barcino.
Espero que publiquis la teva presentació al bloc, un cop feta... ben segur que és prou interessant (encara que m'imagino que el corpus central ja el vas publicar ara fa uns dies).
ResponEliminaHo publicaré, però després que surti en paper. Tot i que no sé si el bloc aguantarà tants anys, que les actes dels congressos sempre triguen molt a veure la llum.
ResponEliminaAi, això de complir amb els editors... Vols dir que els pot fer molt mal a les vendes en paper?
ResponEliminaEsperarem, si més no.
Quina interrogació retòrica tan cruel, benvolgut parèmies :)
ResponEliminaTu que t'ho prens pel costat dolent.
ResponEliminaJo penso que la millor publicitat per aquells escrits és que surti al Gazo abans. Així la gent se n'assabenta, en fa el tastet i el vol tenir, anant a ca l'editor. :-)
Ho consultaré amb l'agent :)
ResponEliminaJo em pensava que faries una conferència com ara "La misogínia de Fabra vista per un diccitionarista misogin".
ResponEliminaI els gazolectors, com sempre, a la cua de tot.
Sort!
La conferència va anar molt bé. Vaig tenir l'honor de ser presentat pel Dr. Solà i de conversar amb ell després de la comunicació. Un gran home.
ResponElimina