12 de novembre del 2009

Buscadors de paraules

"C'est la vie: ¿de què viurien, els buscadors de paraules, si els diccionaris fossin perfectes?"
Joan Solà
Aquesta és l'encertada conclusió de l'article "Sant Fiacre, ora pro nobis" (30.IX.1999, a Plantem cara, p. 87), on el Dr. Solà mostra la imperfecció (i les meravelles) dels diccionaris tot buscant-hi el mot fiacre.

Als blocs, sense anar més lluny, en trobem un bon grapat, de buscadors de paraules. Alguns que conec i recomano: Base de badades (neologismes festius), Català afinat (perquè errare humanum est), Desdefinicions (la calaixera de neologismes festius del bloc d'en Tibau), Diccionari afectiu de la llengua catalana (les paraules preferides), Disseccionari (una allau de neologismes festius), Gran Diccionari Interactiu Altempordanès (el blogdiccionari altempordanenc), La paraula de la setmana (la dosi setmanal del bloc Saps què vull dir-te?), Lo Vistaire (mots d'Andorra i l'Alt Urgell), Mot a mot (cada mot, un món), Paraules i mots (i poemes)...

10 comentaris:

  1. També hi ha un grapat de cercadors de paraulotes i renecs, un altre àmbit ben interessant i productiu.

    ResponElimina
  2. No sé, Gazo, em sembla que en Solà no es referia a aquest tipus de buscadors de paraules

    ResponElimina
  3. Parèmies: No fotis, cagunlaseu!

    Allau: La ludolingüística també beu de la lingüística, i els ludolingüistes beveu molt, en general.

    ResponElimina
  4. Sempre m'ha impressionat la gent que es dedica a renovar el diccionari. Reconec que està bé passar-se una bona estona llegint paraules i anant d'un lloc a un altre, però revisar-lo per trobar errors... és feina de desvagats! Com fer blocs dedicats a diccionaris! Si els fundadors de blogger aixequessin el cap i veiessin aquesta perversió...!

    ResponElimina
  5. paraules per jugar, per riure, per plorar, per inventar, per satisfer, per somniar, per crèixer, per saber, per dubtar, per crear, per...
    pareu-me!!!

    ResponElimina
  6. Pisco: Tu vés dient, que veuràs què passarà quan alguna persona decent visiti el nou bloc "Galeria d'imatges del Sr. Galderich i el Sr. Leblansky". Al cuartelillu acabareu.

    Jesús: L'aliment de l'ànima, sens dubte. I per molts anys.

    ResponElimina
  7. una abraçada des de Reus, encara m'agrada entrar al blog

    ResponElimina
  8. Una altra abraçada per a vós, reusenc! Compartim el plaer de visitar-nos.

    ResponElimina

Quelcom a dir?