18 de febrer de 2013

Diccionari per a treballar
Diccionari per a treballar és el nom d'un treball de poesia visual del valencià J. Ricart (també blocaire) que trobem al llibre Nosaltres els fusterians (Elx: Universitat Miguel Hernández, 2012). Aquest catàleg recull obres de poesia experimental creades com a homenatge al literat d'idees de Sueca, amb motiu del 50è aniversari de l'assaig Nosaltres els valencians (1962). "A l’obra de Fuster, com a les expressions plàstiques que conformen la mostra que ens presideix, la llibertat és senyera i singular. No podríem entendre l’assaig fusterià sense el vincle fonamental de la llibertat. La que tothom necessita per a fer i, també, per a dir", diu el també poeta visual Josep Sou a l'inici del llibre.

Aquesta obra de Ricart utilitza un diccionari com a base de la reflexió, el Diccionari gregal valencià-castellà castellà-valencià de Vicent Pascual Granell (València: Gregal / Consorci d'Editors Valencians, 1987).


Vicent Pascual també és autor d'altres obres lexicogràfiques més recents per a l'editorial Tabarca, com el Diccionari Tabarca valencià-castellà castellà-valencià (n'hi ha edició del 2012) o el Diccionari jove Tabarca d'ús i aprenentatge valencià-castellà castellà-valencià (2007), a banda d'altres obres de divulgació lingüística escolar o literàries.


4 comentaris:

Quelcom a dir?