6 de març del 2014

Diccionari de sinònims en línia OpenThesaurus


Dues importants eines lingüístiques es presenten avui a Vilaweb: el diccionari de sinònims en línia Openthesaurus i el corrector gramatical Language Tool, que s'ha utilitzat per a corregir articles de la Viquipèdia. 

OpenThesaurus-ca és un projecte de codi obert per al català en el qual Softcatalà ha treballat durant 4 anys.  Ve a omplir una demanda real dels usuaris, que fins fa poc només disposàvem del diccionari VOX de Larousse a diccionaris.cat. Al diccionari OpenThesaurus s'hi podia arribar actualment per la web de diccionaris del Punt AVUI.

Es tracta d'un diccionari de sinònims, antònims i mots afins que es pot consultar tant pel navegador web com des d'altres programes, com el LibreOffice, l'Apache OpenOffice o el Kword. El coordinador del projecte és el pratenc Joan Montané, i a la presentació d'avui també intervindrà Lluís de Yzaguirre, que ha participat aportant col·laboracions d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra per millorar-ne el corpus lèxic. Aquí trobareu més dades del projecte.

 
http://www.softcatala.org/diccionari_de_sinonims
Accés per Softcatalà
http://openthesaurus.softcatala.org/
Accés per OpenThesaurus

2 comentaris:

Quelcom a dir?