20 de març del 2015

Català a WordReference


WordReference és un dels principals llocs web del món. Va ser creat el 1999 per l'estatunidenc Michael Kellogg per tal de posar en línia diccionaris bilingües que fossin gratuïts, i s'ha convertit en un dels principals diccionaris en línia a nivell mundial. El català hi és present, i això que actualment només inclou 16 llengües. Concretament, inclou el Diccionari manual de la llengua catalana de Vox (edició 2011): 24.000 entrades amb mots d’ús quotidià i neologismes, 41.000 accepcions, 24.000 exemples, 2.100 locucions i frases fetes i prop de 2.000 anotacions gramaticals. WordReference és també conegut pels seus fòrums lingüístics, on els usuaris plantegen dubtes que altres usuaris responen.  


La presència del català a llocs com el traductor de Google o WordReference són bones notícies. Tant de bo n'hi hagués moltes, d'aquestes.


4 comentaris:

  1. Doncs sí... tant de bo! :-)

    I tant de bo personatges com en Wert passessin aviat a la història (o millor no, no es mereix passar a la història)... tot i que, quan siguem independents, avui, al tuiter, un proposava fer-li una estàtua per agrair-li com ens uneix a tots sempre amb les seves bestieses i que aquesta estàtua, casualment, fos a un lloc amb molts coloms... hehehe

    ResponElimina
  2. Més separadors que separatistes. Sempre ha estat el mateix.

    ResponElimina

Quelcom a dir?