8 de març del 2008

El GesTerm

Fa uns dies el TERMCAT va anunciar l'aparició d'una eina lliure per a la creació de vocabularis terminològics des de casa: el GesTerm.

Segons la descripció del TERMCAT, és un gestor de terminologia descarregable que facilita les principals tasques associades al treball terminològic: creació de fitxes terminològiques i de diccionaris que les continguin, manteniment de la informació associada a les fitxes i als diccionaris, cerques avançades i generació de llistats imprimibles.

Aprofito algunes de les informacions que Víctor Pàmies donava al Raons que rimen sobre aquesta eina:

"El programa funciona amb una llicència GNU/GPL, han alliberat el codi font i estan oberts a aportacions de la comunitat per millorar-lo.

Té un pes relativament petit, per ser una aplicació completa (12 Mb) i funciona tant en plataformes Windows com Linux. Treballa amb la versió JDK 5.0 i següents de la màquina virtual Java. De moment el programa està limitat a l'ús d'un sol diccionari i encara hi ha alguns menús que no acaben de funcionar prou bé. Caldrà, doncs estar atents a noves versions millorades.

L'entorn és senzill. La possibilitat d'idiomes, suficient i els camps que cal omplir per a cada fitxa els necessaris i imprescindibles. Potser s'agrairia una descàrrega una mica més "transparent", per poder trobar després amb facilitat on emmagatzema els diccionaris... i que permetés la gestió simultània de més d'un diccionari.

Cal dir també que compta amb una ajuda en línia que ens pot treure de més d'un cul de sac i que les bases de dades auxiliars tenen entrats uns quants registres generals força útils. Inconvenients? Només treballa amb el format .term d'aquest gestor o del GdT del Termcat, cosa que ens limita a només poder-lo utilitzar amb aquest gestor.

Més informació

- Cultura21.cat - El Termcat crea un gestor per elaborar diccionaris des de casa
-
Diari per a Tècnics Lingüístics (DTL) - El Termcat ofereix l'eina GesTerm
- Directe.cat - El Termcat presenta una eina lliure per a la creació de diccionaris terminològics
-
El Faristol - Bloc personal de Jordi Mas - El Termcat publica una eina lliure per a la creació de diccionaris terminològics
-
Gencat - Actualitat - Gestor de terminologia: GesTerm
-
LaFarga.cat - El Termcat presenta una eina lliure per a la creació de diccionaris terminològics
- Noticiesdot.cat - El TermCat presenta un gestor de terminologia: GesTerm"


Fins aquí l'anàlisi i la recerca del Víctor. Ja que ho havia fet ell, i tan bé, ho compartim, que això de duplicar la feina no és sensat ni necessari. Acabem amb una captura de pantalla de l'aplicació:


2 comentaris:

  1. Company, això éssaber aplicar les llicències Creative Commons a la perfecció. Gràcies per la citació.

    Víctor

    ResponElimina

Quelcom a dir?