24 d’octubre del 2013

Rosa Colomer, in memoriam


Fa uns anys vam tenir la sort que la directora del TERMCAT, Rosa Colomer i Artigas, ens convidés al Centre que dirigia des del 2002 i que ens ensenyés amb detall el seu funcionament. Sovint amb el somriure a la cara, era una persona que contagiava l'entusiasme i el respecte que sentia per la professió. Ahir ens assabentàvem de la seva mort als 47 anys. A banda de dirigir durant una dècada el centre català de terminologia, també va ser secretària de l'Associació Europea de Terminologia. Rosa Colomer va contribuir a la normalització de molts neologismes i va impulsar la realització de molts diccionaris i vocabularis especialitzats de fàcil accessibilitat en línia. A ella li devem una part de la difusió (nacional i internacional) de la terminologia catalana. Al desembre del 2011 l'entrevistaven a Terminàlia, revista de la Societat Catalana de Terminologia (llegir l'entrevista).




"La fruita d’or, llunyana.

—Deixa enrere el record
de la perduda tarda.
Deixa enrere la veu
de la muntanya.
Navega fora port,
a l’esperança.

Calma, illa, veler,
la fruita d’or."

Salvador Espriu


 La cerimònia de comiat tindrà lloc avui dijous 24 d’octubre a les 16.30 al Tanatori Ronda de Dalt.

3 comentaris:

  1. Amb 47 anys encara tens tota una vida per davant. Quina pèrdua!

    Es va saber envoltar de gent prou solvent, que penso que, malgrat les retallades que patim tots, poden garantir la continuïtat de l'entitat.

    Vaig coincidir amb ella en alguns actes (commemoració dels 25 anys del Termcat) i per signar un conveni amb el Termcat per compartir el meu vocabulari multilingüe de paremiologia, perquè pogués sortir a les cerques del Cercaterm.

    Descansi en pau!

    ResponElimina
  2. Els fets del Termcat durant la darrera dècada mostren que els resultats eren bons. Més enllà d'això, però, hi ha la persona. I això sí que és irremplaçable.
    Molta sort al Jordi Bover.

    ResponElimina

Quelcom a dir?