2 de desembre del 2007

Bucles: Tothom a participar-hi!


Microsiervos és un dels blocs més seguits d'Espanya (el que més, crec). Doncs ni a ells escapa la febre lexicogràfica. Avui (aquí) es fa ressò d'una iniciativa que està portant a terme el bloc Bucles:

"Hago la convocatoria a todos aquellos que tengan acceso a diccionarios para que me envíen la imagen escaneada de la página donde se define «diccionario» en su diccionario, junto con el nombre y la edición del diccionario."
L'autor de Bucles anirà rebent imatges i després en farà una galeria per a gaudi dels malalts de bucles i de diccionaris. S'entén que els diccionaris poden ser escrits en qualsevol llengua, així que he fet la meva col·laboració amb pàgines de dos gazofilacis barcelonins on el català és present.

La primera pàgina que li he enviat és d'un diccionari català-llatí, el Dictionarium, seu Thesaurus Catalano-Latinus, verborum ac Phrasium de Petro Torras (Officinâ Typographicâ Raphaelis Figueró, Barcinone, circa 1696):


La segona correspon a un diccionari més modern, el Novísimo Diccionario de la lengua castellana con la correspondencia catalana de D. Pedro Labernia (Espasa Hermanos, Barcelona, 1866):


Animo tothom a contribuir davant d'una iniciativa tan boja com interessant. En el seu dia anunciarem aquí el resultat de la convocatòria.

(Gràcies a puigmalet.com per donar-me l'enllaç de Microsiervos)

3 comentaris:

  1. Encara que no tinc una biblioteca com la teva, alguna cosa trobarem. Molt bona idea!

    Puigmalet, també ets aficionat a l'Scrabble? Què dius d'un campionat? Hem de parlar. He, he. Nosaltres estem treballant en un programa que ens permeti fer un campionat interescolar d'Scrabble en línia. Si tot va bé, ho farem a la primavera.

    Què me'n dius, de la mani?

    ResponElimina
  2. No vaig poder estar-hi, però déu n'hi do la gent i la manera tranquil·la de fer-la. I això malgrat la contraprogramació del govern en restablir el servei de Rodalies. Ens menyspreen tot el que volen i més.
    I tu que la vas viure, què en dius?

    ResponElimina
  3. Per cert, mira aquest enllaç, són scrabblistes en línia:
    http://www.ababols.net/ababols.htm

    ResponElimina

Quelcom a dir?