16 de desembre del 2007

A casa de Pau Casals

Parla Ramon Gual:
"Pompeu Fabra és, almenys el record que en guardo, era un home d’una gran senzillesa, era molt modest. Tots els anys que van viure a Prada, cada diumenge tothom anava a veure el mestre Casals, i Fabra anava a cal mestre Casals. Pràcticament mai Casals havia anat a can Fabra. Primerament, perquè en Fabra no tenia els mitjans financers per rebre la gent. Però la senzillesa natural del mestre Fabra era d’anar cap als altres, això segur. Els refugiats d’aquí sempre deien que Prada era massa petit per dos mestres, i ell deia sempre: “No, no, de mestre n’hi ha un, és el mestre Casals, anem a casa seva”."

Tret d'aquí (i dedicat als vendrellencs més importants després del mestre Casals: el Ricard, la Susanna, el Joan)


4 comentaris:

  1. A la Nadala de Carulla de l'any 1971, dedicada justament com homenatge a Pau Casals en el seu 95èè aniversari es donen les instruccions per enviar-li una felicitació.

    Això ens permet veure, gràcies a Google Maps, on era casa seva a Puerto Rico

    ResponElimina
  2. La casa del Vendrell, la casa de Prada i ara la de Puerto Rico. Ja en tenim tres.
    (En canvi A.C.Clarke en fa 90 i li fan un bloc per felicitar-lo, O tempora, o mores...)

    ResponElimina
  3. Gràcies per la dedicatòria. No ho havia agraït abans perquè esperava haver finalitzat la digestió que vaig iniciar el passat diumenge, a casa teva, i que he finalitzat avui, al vespre, a la vila nadiua del Mestre. Visca el pollo del Prat!

    ResponElimina
  4. Johan, ja has vist que hi ha qui controla on va viure el Mestre a Puerto Rico? Uns cracs, tots plegats. Molts de records!

    ResponElimina

Quelcom a dir?