2 de febrer del 2008

Dictionaries are like watches

Dictionaries are like watches, the worst is better than none and the best cannot be expected to go quite true.*
Samuel Johnson

El Dr. Johnson (1709-1784), màrtir de la lexicografia actual, va viure en una època en què els rellotges no anaven tan fins com ara. I els diccionaris, tampoc.

*Traïció pròpia: Els diccionaris són com els rellotges: el pitjor és millor que cap, i del millor no es pot esperar que vagi completament a l'hora.

_____________


Avui fa 800 anys del naixement a Montpeller d'aquell que "va guerrejar ab ardiment, y ab saviesa va llegislar". El Diari d'un llibre vell n'ha parlat a bastament de fa dies (fins i tot de la pel·lícula), i Mails per a Hipàtia ha convocat els blocaires a fer-ne referència avui. Visca la República! Així que reprodueixo el fragment final de la seva crònica. Ell pensava finir els dies a Poblet, però la mort l'esperava a València:
566. E a en tant alguns dies con nos haguessem en cor danar a Poblet, e de seruir la Mare de Deu en aquell logar de Poblet, e fossem ja partits Dalgezira, e fossem en Ualencia, a nos cresque la malaltia: e plach a nostre Senyor que no complissem lo dit uiatge que fer uoliem...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Quelcom a dir?