31 d’octubre del 2012

¿Com ho sabríem? (II)


¿Si una paraula està malament lletrejada en el diccionari, com ho sabríem?

¿Qui vigila al vigilant de les paraules? Multitud d'usuaris, en l'actualitat. Una altra cosa és que els editors facin gaire cas de les incorreccions que aquests posen al descobert. Aquest acudit (de 2012) és una versió gràfica d'una citació del còmic estatunidenc Steven Wright que vam registrar a cal Gazo fa uns anys. Perquè el temps passa, però les idees continuen repetint-se (o versionant-se, o plagiant-se...)

Com ho sabríem?

Merci per l'aportació, zerosetze!

4 comentaris:

  1. El meu germà és tretze mesos més menut que jo (tot i que el molt desaprensiu fa gairebé 1,90)... i és molt punyetero... quan érem petits i discutíem per alguna paraula, la meva mare sempre ens ho feia buscar al diccionari.
    Evidentment, SEMPRE TENIA RAÓ JO... era més gran i ell ja tenia tendència als "números"... doncs sempre em contestava "Doncs el diccionari està equivocat!"

    A veure... com es pot torturar una xicoteta tan bona nena com era jo dient-li això????

    ResponElimina
  2. I com sabrem si està ben lletrejada en la propera edició del mateix diccionari o a un altre diccionari? Quan les certeses deriven del món de les lletres, no n'hi ha pas de certeses, en tot cas hi ha convencions culturals. Quan deriven del món de les ciències, tampoc; vull imaginar que totes estan subjectes a la seva pròpia falsabilitat.

    No hi ha cap vigilant de paraules, les paraules no és vigilen, són lliures i canviants: si no volem posar vigilants al món no hem de posar-ne a la forma d'expressió d'aquest món (parafrassejant un tal Wittgenstein, no sé pas on l'he trobat).

    I si som tan primmirats per voler atribuir conceptes a les paraules, comencem a parlar de nomimalisme, els universals i les bones navajes que fan a can Occam (massa primes per collir bolets).

    ResponElimina
  3. Assumpta: Evidentment tu devies tenir raó en la majoria de casos. Però no descartis que el diccionari també s'equivoqui. Sembla mentida, però pot passar! :)

    ResponElimina
  4. The Blob: Després de tant de temps, només una intervenció tan aclaridora, clarificadora i àdhuc clarivident justifica aquesta joiosa reaparació.

    Com a conclusió, només podem dir que només sabem que no sabem res, efectivament.

    ResponElimina

Quelcom a dir?