22 de maig del 2008

Una màquina per a somiar

"Le dictionnaire est une machine à rêver"
Roland Barthes

El diccionari és una maquina per a somiar. Vist aquí, per exemple. Barthes (1915-1980) fou un escriptor i crític literari francès. Aquesta frase sembla que apareix al pròleg d'algun diccionari Hachette.

2 comentaris:

 1. Té tota la raó, doncs és obvi que si s'et acudeix posar-te a llegir un diccionari, així a pel, doncs acabes ben dormit, i, en la seva conseqüència, és probable que acabis somniant.

  De fet, és podria canviar perfectament el subjecte de l'oració per "Páginas Amarillas 2002-03", "Zanussi GX-10: Instrucciones de Uso", "Aranzadi, Jurisprudencia 1986, vol VI" o "Cirugía práctica de la extirpación de próstata del bonobo macho (con ilustraciones en color)": tots indueixen a somniar.

  Aquest tal Barthes, escriptor i crític, hauria de començar per fer una anàl.lisi crítica de les seves pensades. Malgrat tot en aquesta nostra societat mancada d'esperit crític, tot, ell inclòs, hi troba reflex mediàtic: llarga vida al Txiki-Txiki!!

  Si es que a vegades m'ho poses 'a huevo'.

  Apasiau.

  ResponElimina
 2. Sabia que li despertaria la sensibilitat llimaquera, Mr. Blob. Admeto que aquest cop el comentari era molt fàcil, la veritat.

  ResponElimina

Quelcom a dir?