7 de maig de 2008

La llengua catalana al CINEO 2008

Fa temps ja vam parlar de l'important congrés de neologia que té lloc a Barcelona i que comença justament avui. Es tracta del CINEO 2008, el I Congrés Internacional de Neologia en les llengües romàniques. Des d'aquesta tarda i fins dissabte, a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, lingüistes experts de tot el món discutiran sobre el futur i la força creativa de les llengües romàniques i ens mostraran alguns dels camins d'investigació que estan traçant actualment.

Les investigacions que es presentaran afecten a les següents llengües romàniques: aragonès, asturià, castellà, català, francès, gallec, italià, occità, portuguès i romanès.

Aquestes són les comunicacions que, en concret, fan referència al català:

També hi haurà pòsters* que tractaran el català:
Més informació a Raons que rimen, on, entre altres informacions, hem trobat la referència a la notícia publicada a Vilaweb. En aquesta notícia es diu "Alguns dels termes que analitzaran aquests dies els especialistes en el congrés són blog, online, antisistema, ecosocialista i incívic, extrets tots dels diaris". El debat bloc/blog sembla que arriba als congressos internacionals...


* Pòster: Aportació científica d'un investigador a un congrés, presentada en un format adequat per a ser afixada (definició del TERMCAT)

7 comentaris:

 1. Quelcom.

  (Fins ara no m'havia adonat que hi havia el 'Quelcom a dir'?)

  Cooi, hi ha temes molt interessants i ponents de what level. Vaig demanar al meu quefe si hi podia anar però nanai, que tenim molta feina i hem de posar multes.

  M'has deixat al·lucinat amb les pòsters. No en tenia ni idea.

  ResponSuprimeix
 2. Això és perquè has anat a pocs congressos, Marc... :-)

  Són col·laboracions menors que les ponències o les conferències, sense exposició, però que també fan curriculum i donen prestigi, off course.

  Ara t'enllaço, foraster... però has d'aprendre a disparar més ràpid o et robaran totes les exclusives. ;-)

  ResponSuprimeix
 3. Què és això del 'quelcom'? Se m'ha escapat un 'algo' o què?

  Parèmies, l'exclusiva la vaig treure fa mesos...

  ResponSuprimeix
 4. ... fa massa mesos. :-)

  Entre poc i massa, que amb les agendes tan apretades que duem, se'ns obliden les coses si ningú no ens fa de Myrga.

  ResponSuprimeix
 5. Potser també se'n diu "pòster" perquè més d'un hi queda ben retratat. Com a "plasta" o com a "penyasso" (eterns aspirants, tot sigui dit de pas) al neologisme, contaminat o no.

  ResponSuprimeix
 6. AWS Certified Associate is a highly-trained Cloud-based IT professional who works as a consultant and architect in consulting, providing, and managing solutions based on the Amazon Web Services products.

  ResponSuprimeix
 7. noc engineer
  For instance, ExterNetworks is successful because their engineers, technicians, and shift supervisors know what they are doing and what they are responsible for. They work together to ensure that the NOC is working properly for their clients. A network operations center NOC needs competent engineers and mindful shift managers to run properly.

  ResponSuprimeix

Quelcom a dir?