3 de setembre del 2008

Lo vistaire

Entre tanta xafogor estival, també hi ha alguna notícia fresca. Diuen que els naixements són sempre motiu d'alegria. Doncs alegrem-nos del naixement del bloc Lo vistaire, que és cosa fina!

L'autor, professional de la llengua, ha començat amb aquest bloc un recull de formes catalanes de l'Alt Urgell i Andorra, que és la zona on labora, cohabita i intenta caçar ceps.

Cada entrada està molt ben documentada amb exemples, definicions, fonts, etimologies, localitzacions i múltiples notes, una mica a l'estil Alcover-Moll. Tot plegat, una delícia.

Galegem tots plegats, que amb paios com aquest vistaire, els mots estan una mica més salvats.

8 comentaris:

  1. I la marxa que porta? Tant de bo no se'n desprengui com sembla que és la seva intenció.

    Marc, estàs fent una feina descomunal amb cada una de les entrades de Lo vistaire!

    Per cert, avui a la revista ADN donaven notícia d'una exposició al Museu Episcopal de Vic del cel pintat de Sant Martí de Tost. N'ets al cas?

    Suposo que en el web del Museu Episcopal hi deu haver més notícies, però no he tingut temps de mirar-ho.

    ResponElimina
  2. Gràcies, amiguet.

    Bé, sóc professional de la llengua perquè visc d'això, però no sóc especialista en res i 'Lo vistaire' no vol ser un bloc 'professional', encara que és una mica feixuguet.

    Amb tot l'acollonament que m'han fet agafar els que ja són pares, vés a saber quin serà el futur del bloc (dels meus blocs).

    Per anar bé, hauria de fer una entrada cada dia. Avui n'he fet una per culpa del Gálvez. Quin paio! Aquest sí que és un crac!

    Mentrestant, arramassem el que podem.

    Víctor,

    No he llegir res. Demà enviaré la carta per cagar-me en el baldaquí, hehe.


    apa-li

    ResponElimina
  3. Marc, fas una feina molt bona a Lo vistaire. Potser li caldria una mica més d'ordre en els diferents camps. Però el que arribes a esprémer cada paraula i expressió és al·lucinant.

    M'estic documentant amb Pep Coll i Ramon Solsona. T'aviso que et giraré feina aviat. :-)

    ResponElimina
  4. Víctor, aviat tindràs notícies meves. Aviat pot ser demà o dissabte o... Aviat.

    ResponElimina
  5. Ai quina por que em fas... Cada cop que tinc notícies teves se m'incrementa la feina. Començo a tremolar o no encara?

    ResponElimina
  6. Ja em coneixes, Parèmies. I m'interpretes a la perfecció.

    ResponElimina
  7. Ep, mutxatxus! Veig que esteu aquí a cal Puigma fent el vermut la mar de bé...

    A pams! No seré jo qui insisteixi que la feina del Marc és acollonant per bona, curiosa i (en el format que ell explota) inèdita. Ja li he dit en privat que comenci a pensar en publicar-ho negre sobre blanc.

    Sobre les notícies ref. Sant Martí de Tost, no sé si ja heu llegit això del Miró a Propense: http://propense.blogspot.com/2008/09/el-dest-del-nostre-patrimoni.html

    Ah, i a tots i a totes, ara sí bon retorn de les vacances! Puigma, fa dies que no parlem, collons! M'has d'explicar coses de la cursa pels carrers de Berlín!

    Va, homenots de Déu, quan quedem?

    ResponElimina
  8. L'altre dia, en una conversa privada amb el Parèmies, també va treure el tema de veure'ns. Tot dependrà de la Sra. Lladós... Per a mi, avui mateix.

    ResponElimina

Quelcom a dir?