14 d’octubre de 2008

Premi Blocs Catalunya 2008


Aquest bloc té el costum de parlar poc d'ell mateix. En aquest cas, però, és inevitable, ja que l'inescrivible Gazophylacium ha rebut el Premi Blocs Catalunya 2008 a la categoria "Societat".

L'acte va tenir lloc el proppassat divendres 10 d'octubre (centenari del naixement de Mercè Rodoreda) a l'Auditori de Girona, organitzat per la nova entitat STIC.CAT, que té per missió promocionar l'ús de les noves tecnologies en l'àmbit català. La cerimònia, presentada pel virolat Roger de Gràcia, va ser en general entretinguda, dinàmica i ben organitzada. A més dels guardonats, hi van intervenir la presidenta de STIC.CAT, Trina Milán, l'alcadessa de Girona, Anna Pagans, i el Molt Honorable blocaire Ernest Benach. A mi em va lliurar el premi l'Honorable Consellera de Salut Marina Geli.


El prèmit (que diria en Marc) és prou maco: una escultura feta amb blocs de plata que representa el mapa de Catalunya. O sigui, que aprofita l'ús metafòric del terme 'bloc'. En resum, el bloc i seu humil escrivent estan molt contents.

Llista completa dels premiats: en la categoria de Cultura, Jordi Cervera; a Societat, el Gazophylacium; a Actualitat, Albert Medrán (per E-Campany@); a Educació, Margarida Capellà (per El fil de les clàssiques); i en les TIC, Núria Masdéu. També es van lliurar dos premis especials, el del Foment del català a la xarxa, a Saül Gordillo, director de l'Agència Catalana de Notícies (Bloc sense fulls) pel caràcter pioner del seu bloc, i a Miquel Tusón (La Llumenera de Nova York) per fomentar l'ús de la llengua a l'estranger, premi que van recollir els seus pares. Per acabar, es va entregar el Premi a l'Acció solidària a la Fundació Plataforma Educativa. Aquest darrer premi va consistir en 20 ordinadors cedits per l'empresa Infoself.Ara que han passat uns dies, i la distància tempera els sentiments (a vegades és al revés), vull agrair a tots els lectors d'aquest bloc (que dissabte passat s'havien multiplicat momentàniament per deu) les mostres d'afecte que he rebut.

Fa poc els companys blocaires de Bloc de Lletres escrivien que aquest bloc és "un espai que contagia d’una manera desimbolta i divertida la seva passió per la lexicografia i els diccionaris". Si compartint la meva afició aconsegueixo de tant en tant aquest efecte en algun lector, estic més que satisfet.

Alguns han tingut l'amabilitat, gosadia fins i tot, de dedicar-me un escrit en els seus magnífics blocs. Els que he trobat són Raons que Rimen, Diari d'un llibre vell, Cinc Cèntims, Sopa de Poetes , Reflex irreflexiu, Hatshepsut, El Prat de l'Scrabble i El Prat educació. D'altres esperen que els convidi... Moltes gràcies a tots.

En Saül Gordillo ha recopilat al seu Bloc sense fulls l'ampli ressò dels mitjans, i jo no repetiré pas la seva feina. A part d'això sóc el bloggie del dia 13/10/08 de RAC1 i m'han entrevistat al 3cat24 (on surto terriblement seductor):Més fotografies, a la galeria que he penjat a Flickr. El fotògraf Puigmalet gran és l'autor de totes elles.

30 comentaris:

 1. No puc afegir res al que ja t'he dit per terra, mar i aire (o sigui per SMS, telèfon i correu electrònic): a gaudir del moment (carpe diem! i l'any que ve et toca guanyar el de Cultura!

  Felicitats, Joan!

  ResponSuprimeix
 2. Toutes mes félicitations, monsieur Puigmalet!
  Il est normal, enfin, que le travail intelligent et de qualité soit reconnu et récompensé, je suis heureuse que le tien ait enfin son heure de gloire.
  Profite bien du bonheur, mon amitié t'accompagne.
  P.S: Merci de l'article que tu as consacré à la langue occitane, si jumelle du catalan.J'ai beaucoup apprécié car je suis, moi-même, "occitane" de naissance.
  HENRIETTE

  ResponSuprimeix
 3. Je suis très heureux de tous vos félicitations!

  Malauradament en occità no ho sé dir!!

  ResponSuprimeix
 4. Sí que estàs eixerit a la foto, sí.

  M'ha agradat molt el titular: "El món és més ric del que sembla. I els blogs [sic] en són un exemple."

  I a través d'aquest món virtual també pots enriquir-te personalment, com m'ha passat en conèixer-vos.

  Salut i endavant!

  ResponSuprimeix
 5. Sí que estàs eixerit a la foto, sí.

  M'ha agradat molt el titular: "El món és més ric del que sembla. I els blogs [sic] en són un exemple."

  I a través d'aquest món virtual també pots enriquir-te personalment, com m'ha passat en conèixer-vos.

  Salut i endavant!

  ResponSuprimeix
 6. Ui, que comencen a venir pratencs...

  Margarita: apuntat però ja a www.pratencs.cat, i actualitza el bloc! T'enllaço al meu bloc.

  ResponSuprimeix
 7. Felicitats, doncs. Aquest premis permeten d'obrir horitzons en el món blocaire

  ResponSuprimeix
 8. Si ho encerto a saber me la treballo més aquesta definició ;)

  ResponSuprimeix
 9. Moltes felicitats. Fas una gran tasca, i el fet extraordinari que un bloc lingüístic tan específic es valori d'aquesta manera és fabulós, especialment en uns temps en què la lexicografia està en hores ben baixes.

  ResponSuprimeix
 10. Felicitats, Puigmalet, que estava esperant la crònica de l'esdeveniment per dir-ho!

  ResponSuprimeix
 11. La definició és senzilla i clara, però gens simple. I per això n'estic orgullós.

  Moltes i moltes gràcies a tots i a totes!

  ResponSuprimeix
 12. Hola,
  felicitats 2.0 que aquest és un premi al bloc i a la vitualitat que fa que les persones s'acostin més. Et dono les gràcies per presentar-t'hi, per ser-hi i per compartir amb tots esl teus escrits. ja vam parlar divendres de coses que podem fer i millorar, espero que poguem compartir alguna estona més per fer més xarxa.
  Una abraçada

  ResponSuprimeix
 13. Felicitats a vosaltres per l'organització.
  Ens fixem en les coses millorables però la majoria d'aspectes van ser molt correctes. Fins aviat!

  ResponSuprimeix
 14. Hòstia! Nen, feia dies que no hi entrava i ara veig que voles alt. Moltes felicitats, de veritat, tant d'esforç en tantes coses... i a la fi un reconeixement.
  Com diuen per aquí: Carpe Diem!
  Salut

  ResponSuprimeix
 15. El Gazo vola alt durant uns dies i després tornarem al nivell de creuer habitual. Com ha ser. Gràcies!

  ResponSuprimeix
 16. Felicitats, Joan

  En nom de la gent del club d'scrabble El Prat.
  Hem sabut del teu bloc per l'Albert i a partir d'ara serem fidels lectors.

  ResponSuprimeix
 17. Moltes gràcies, potablava!

  Enguany no seguiré la lliga però no us perdo la pista.

  ResponSuprimeix

Quelcom a dir?